Üniversitemiz Kültür Şubesi tarafından düzenlenen aşağıdaki etkinliklere ücretsiz katılmak isteyen uluslararası öğrencilerimizin Koordinatörlüğümüze başvurmaları gerekmektedir.
17 Mayıs – Çankaya Belediyesi Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası Konseri
        Üniversitemizin evsahipliğinde ve Çankaya Belediyesi’nin katkılarıyla, Şef Cem’i Can DELİORMAN yönetimindeki Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası Konseri; 17 Mayıs 2016 Salı günü 19:30’da Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Farabi Salonunda gerçekleştirilecek.
(KONTENJAN SAYISI: 10)
19 Mayıs – Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı EKİN Topluluğu “ÜÇ MEHMET’İN DANSI” Halk Dansları Tiyatrosu
         30,Kuruluş Yılını kutlayan Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü EKİN Topluluğu Ankara’da! Topluluk, Abdurrahim KARADEMİR ve Şahin ÜNAL yönetmenliğinde geçtiğmiz yıl dünya prömiyerini gerçekleştirdiği halk dansları tiyatrosu eseri “Üç Mehmet’in Dansı” ile, uzun yıllardır uzak kaldığı Ankara seyircisiyle tekrar buluşacak. Yenimahalle Belediyesinin katkılarıyla gerçekleştirilecek olan temsil, 19 Mayıs 2016 Perşembe günü saat 20:00’de başlayacak.
(KONTENJAN SAYISI: 10)
28 Mayıs – Ankara Devlet Opera ve Balesi MDT Modern Dans Topluluğu “FRİDA” Temsili
          Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Modern Dans Ana Sanat Dalı Başkanı Öğretim Görevlisi Özgür Adam İNANÇ’ın koreografisini yaptığı ve Frida Kahlo’nun hayatını konu alan “Frida” adlı eser, Ankara Devlet opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu tarafından sahneleniyor. Kadrosunda Üniversitemiz konservatuvarı mezunları ve öğrencilerini çok sayıda barındıran eser, sezonun son temsilini 18 Mayıs 2016 Cumartesi günü saat 20:00’de gerçekleştirecek.
arkaplan.jpg