Yabancı Uyruklu Öğrenciler İçin İkametgah Tezkeresi

İkametgah Tezkeresi

OTURMA İZNİ

 

ANKARA ÜNİVERSİTESİNE KAYIT OLACAK ÖĞRENCİLER

 

İstenilen Belgeler


I-İkamet Beyannamesi (1) adet Ankara Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü’nden temin edilir. a)Bilgisayar veya daktilo ile pasaport bilgilerine göre doldurulur.
2- Pasaport
a)Dış temsilciliğimizden alınmış öğrenim meşruhatlı giriş vizesi işlenmiş olmalıdır.
b)Bu ‘vize ile gelen yabancılar en geç bir (1) ay içinde Yabancılar Şubesine başvuruda bulunmak zorundadır.
3-Pasaportun isimli sayfasının fotokopisi
4-Fotoğraf 3 adet (son halini gösterir)
5- Yurtta kalıyor ise yurt yazısı
6-Sınav sonuç Belgesi
7-Burs yazısı veya aylık 100 $ döviz dekontu
8-İkamet Tezkere Bedeli (evrakların tam olarak teslim edilmesinden sonra, tezkere bedeli Yanancılar Şube Müdürlüğüne teslim edilir)
9-AYÖS Sınavına Türkiye’de girenlerden öğrenim vizesi şartı aranmaz.



UZATMA (TEMDİT) 

İstenilen Belgeler

 

I-İkamet Beyannamesi bir (I) adet Yabancılar Şube Müdürlüğünden temin edilir.
l)Bilgisayar veya daktilo ile pasaport bilgilerine göre doldurulur.
b)Bir fotoğraf yapıştırılır.
2-Pasaport (İkametine bir yıldan fazla ara vermiş olanların pasaportlarına Dış Temsilciliklerimizden alınmış yeni öğrenim meşruhatlı giriş vizesi işlenmiş olmalıdır
3-Pasaportun isimli sayfasının fotokopisi.
3-Fotoğraf 2 (iki) adet (son halini gösterir)
4- Yurtta kalıyor ise yurt yazısı
5- Yabancı Uyruklu Öğrenci bilgi Formu üç (3) adet (öğrenim gördüğü üniversiteden alınır)
7-Burs yazısı veya aylık 100 $ döviz dekontu
8-Önceden alınış olduğu, ikamet tezkeresi (Bir ikamett tezkeresi üzerinde 4 defa uzatma işlemi yapılır.

Yabancı uyruklu öğrenciler Türkiye’ye gelmeden önce Ankara Üniversitesi’nden aldıkları kabul mektubuyla birlikte ülkelerindeki en yakın Türk konsolosluğuna giderek geçerli bir öğrenci vizesi edinmelidirler.

Bütün yabancı uyruklu öğrenciler, Ankara Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi’nden Oturma İzni almak zorundadırlar. Yasaya göre, yabancı uyruklu öğrenciler Türkiye’ye girdikten sonra bir ay içerisinde Oturma İzni almak zorundadırlar. Oturma İzni, geçerli bir öğrenci belgesi sunarak her yıl yenilenmelidir. Ayrıntılı bilgi almak için tıklayınız