Mart ayında yayınlanan Avrupa Birliği Ufuk 2020 Marie Skłodowska-Curie Araştırma Programları ve Bursları (MSCA) kapsamında ARAŞTIRMACILARIN ULUSLARARASI DOLAŞIMINA DESTEK VEREN 2015 yılı “BIREYSEL ARAŞTIRMA BURSLARI” cağrısı 10 EYLÜL 2015 tarihinde kapanacaktır.
Doktora derecesini almış ya da en az 4 yıl araştırma deneyimine sahip araştırmacıların faydalanabileceği Marie Skłodowska-Curie Bireysel Araştırma Bursları (Individual Fellowships – IF) kapsamında, Türkiye’deki araştırmacılar Avrupa içinde ya da dışında araştırma yapmak üzere bir araştırma kuruluşuna gidebilecekleri gibi; yurtdışındaki araştırmacılar da Türkiye’deki bir araştırma kuruluşuna gelebilirler. Bu çalışmaları için 12-36 ay süre ile Avrupa Komisyonu’ndan maaş ve araştırma desteği alabilirler.
TÜBİTAK Ufuk 2020 Ulusal Koordinasyon Ekibi uzmanları proje önerisi yazımında dikkat edilmesi gereken noktaların görülebileceği ve araştırmacıların gidecekleri ya da gelecekleri ülkede proje bütçesinin (araştırmacıya ve kuruma ayrılan bütçe) detaylarını hesaplamak için kullanabilecekleri dokümanlar hazırladılar.
Başvurunuza kolaylık sağlayacak bu ek dokümanlara erişmek için TIKLAYINIZ.
Ayrıca konuyla ilgili Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nden detaylı bilgi alınabilir.
Ankara TTO: www.ankaratto.com
T: 0312 485 39618